Онкоболен ученик бе транспортиран по спешност с военнотранспортния самолет Спартан“ от

...
Онкоболен ученик бе транспортиран по спешност с военнотранспортния самолет Спартан“ от
Коментари Харесай

Военен Спартан излетя по спешност за лечение на момче в Германия

Онкоболен възпитаник бе превозен по неотложност с военнотранспортния аероплан „ Спартан “ от състава на Военновъздушни сили за лекуване в Германия късно нощес, заяви държавната осведомителна работа.

16-годишното момче е с диагноза „ Остра миелоидна левкемия “, с тежък рецидив на болестта. То е ориентирано за продължение на лекуването в Специализираната детска хематологична клиника в Гисен, Германия от лекуващия го екип от Клиниката за деца с онкохематологични болести в УМБАЛ „ Царица Йоанна- ИСУЛ “, София. Придружават го доктор от Центъра за незабавна здравна помощ – София, и майката на детето, оповестиха от здравното министерство.

Поради незабавното положение на детето, министър-председателят Бойко Борисов и министрите Кирил Ананиев и Красимир Каракачанов са основали за часове организация за превозването му в Германия, разясняват от държавната пресслужба.

В момента детето е в немската детска хематологична клиника под интензивно лекарско наблюдаване и лекуване.

Лечението му в немското лечебно заведение е обезпечено финансово от Център „ Фонд за лекуване на деца “ към Министерството на здравеопазването и от НЗОК. 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР